E L E C T R O N I C - مدار آمپلی فایر 1500 وات 4 اهم(Amplifier circuit 1500 watts 4 ohms)

E L E C T R O N I C

برای اطلاعات بیشتر بر روی ادامه مطلب کلیک کنید
For more information, click on Read More
این مدار را برای کسانی آماده کردیم که با هیچ قدرت صدایی ارضاء نمی شوند . این مدار همانطور که می بینید با 1500 وات واقعی و امپدانس 4 اهم در خروجی مخصوص کسانی است که به اذیت و آزار همسایه ها علاقه دارند   . چنین آمپلی فایر هایی در بازار در حدود 700 هزار تومان فروخته می شوند که معلوم هم نیست توان واقعی را اعلام می کنند ولی در این مدار ما با محاسبات به شما این مطلب را ثابت می کنیم . البته اگر به فکر این هستید چند ساعتی برای مراسمی مثل عروسی از این آمپلی فایر کار بکشید بهتر است از حالا در فکر یک رادیاتور مایع باشید . حتی اگر نمی خواهید این مدار را ببندید تا آخر مطلب با ما باشید زیرا هرچیزی که در الکترونیک خواندید در این مدار بطور عملی می بینید و یک تقویت کننده واقعی را با ما تحلیل خواهید کرد .

توجه مهم : اگر دانش آموز هستید و یا در الکترونیک تازه کار هستید به هیچ وجه این مدار را به تنهایی تست نکنید زیرا با کوچکترین اشتباهی جریان بسیار بالای منبع تغذیه این مدار شما را در یک آن خشک می کند و ما هیچ مسئولیتی در قبال آن به عهده نمی گیریم . ضمنا مشکلات مداری از نظر کار ندادن و یا سوختن قطعات به ما مربوط نمی شود و هیچ سوالی در این زمینه را پاسخ نخواهیم داد .

خیلی ها می پرسند که آیا با افزایش ولتاژ آمپلی فایر ها می توان توان را افزایش داد ؟ در پاسخ باید بگوییم خیر. هر نیمه هادی تا ولتاژ خاصی می تواند کار کند . برای مثال در این پروژه ما از ترانزیستور هایی که قادر است تا ولتاژ 250 ولت را تحمل کنند استفاده می کنیم .

کسایی که کمی در الکترونیک وارد باشند ممکن است تا مدار را نگاه کنند بگویند چرا از Mosfet به جای ترانزیستور استفاده نکردید ؟ البته ماسفت ها تقویت خیلی خوبی دارند ولی ماسفت ها به خودی خود قیمت بالایی دارند . ماسفت ها دو نمونه عمودی و افقی دارند .  نوع افقی در ولتاژ های بالای 200 ولت کمیاب هستند و در نوع عمودی مانند HEXFETs ها و مانند آنها نیز به خاطر اینکه تقویت این نوع ماسفت ها غیر خطی است به خوبی جریان های جزیی تقویت نمی شوند و شما مجبورید یک جریان ساکن با قدرت نسبی همیشه به آن بدهید که باعث اطلاف انرژی و افزایش حرارت شود و برای کاهش حرارت مجبورید از کلاس های ترانزیستوری استفاده کنید که کلی مدار شلوغ تر خواهد شد . و چندین مورد دیگر که در این بحث نمی گنجد . در صورتیکه در رابطه با Fet های جدید علاقه دارید مطالبی یاد بگیرید بهتر است در گوگل به زبان انگلیسی جستجو کنید زیرا متاسفانه در کتب آموزش و پرورش چیزی در این باره پیدا نخواهید کرد .

تقویت کننده های تجاری دیگر که قدرتی در این حد دارند نیز از همین نوع طراحی استفاده نموده اند همچنین تقریبا همه از کلاس G برای محدود سازی اتلاف توان کلی منبع استفاده می کنند . در تمام این نوع آمپلی فایر ها نیز معمولا از منبع تغذیه سوئیچینگ استفاده شده است .

نصب فن و یا رادیاتور در این مدار ضروری است زیرا در صورت آسیب دیدگی ترانزیستور ها تعمیر آن کمی مشکل و پر هزینه است زیرا ترانزیستور ها اکثر قابلمه ای هستند . پس یا از یک رادیاتور فن دار استفاده کنید یا اینکه از یک رادیاتور با مایه خنک کنند استفاده کنید .

در مورد انتخاب اسپیکر هم خیلی باید دقت کنید زیرا این مدار حداقل 1500 وات تا 2 کیلو وات پیک به خروجی می دهد و اگر باند ضعیفی به آن متصل کنید منجر به پاره شدن باند می شود . در واقع اگر می خواهید از نظر محاسباتی به گفته ما برسید برای اینکه 1500 وات را کامل در خروجی داشته باشید باید 110 ولت را به یک باند 8 اهمی وصل کنید . همان طور که از فرمول توان به دست می آید :

U2/R=P

که 1512 وات را نتیجه می دهد . به نظر شما چنین باندی تا چند ثانیه دوام می آورد ؟ اگر می خواهید منظورم را بفهمید ترانس یک اسپیکر 100 وات را مشاهده کنید . حالا تصور کنید که 1500 وات شود . قبول دارم تصورش هم وحشتناکه چه ساب ووفر قدرتمندی می تواند به آمپلی فایر ما نصب گردد . البته کسی شما را مجبور نکرده صدا را تا آخر زیاد کنید . این مدار را می توان با ترفند هایی توانش را تا حدود 2200 هم رسانید ولی فکر نمی کنم بیشتر از این گوشی بتواند تحمل کند و دیوانگی می باشد . ولی اگر پول شما زیادی کرده و دوست دارید شیشه های اطراف را خورد کنید می توانید با اضافه کردن ترانزیستور ها بصورت موازی اهم خروجی را حتی به 2 اهم هم برسانید .

خب بهتره شروع به طراحی مدار کنیم :

می دانیم که توان خروجی 1.5 کیلو وات است و امپدانس خروجی 4 اهم است . طبق فرمول U2/R=P ما به 77.5V RMS نیاز داریم ولی کمی بیشتر از این ولتاژ باید در خروجی باشد زیرا ولتاژ خروجی با قرار گیری بار در خروجی کاهش می یابد همچنین مقداری از ولتاژ روی مقاومت امیتر ها تلف می شود . در نتیجه ولتاژ منبع تغذیه مورد نیاز ما برابر است با :

VDC = VRMS * 1.414
VDC = 77.5 * 1.414 = ±109.6V DC

ما هنوز افت ولتاژ را در نظر نگرفته ایم ولی معمولا حدود 10 ولت هم برای افت ولتاژ ها قرار می دهند . ما برای اینکار از یک ترانسفورماتور 220 به 2x90 استفاده می کنیم که ولتاژ بدون بار ±130V DC را به مدار می دهد . همانطور که می بینید منبع تغذیه شما ولتاژ بسیار زیادی را دریافت می کند و اگر دست شما به این قسمت بر خورد کند حادثه بدی برای شما رخ می دهد  .

ما ولتاژ نهایی تغذیه را ±120V در نظر می گیریم زیرا حتی با بزرگترین ترانسفورمر ها و فیلتر های خازنی شما افت ولتاژ خواهید داشت . همچنین  جریان مورد نیاز نیز بسیار حیرت آور است . با تقسیم کردن 110 ولت بر 4 اهم ولتاژ خروجی شما جریان 27.5A بر روی بار خواهید داشت . ولی جریان نامی اسپیکر ها زیر 20 آمپر در حالت ماکزیمم توان است . هر چیزی که در مورد تقویت کننده ها شما می دانستید را باید در این آمپلی فایر به روز کنید . با توجه به این جریان بالا فکر استفاده از خطوط PCB با ضخامت زیر 1.5 میلیمتر را از سر خود خارج کنید . در کل توصیه می شود از PCB استفاده نکنید . همچنین از سیم های زخیم استفاده کنید و به صد درصد مطمئن شوید جایی از مدار اتصال کوتاه ندارد زیرا اگر شما را نکشد کل ترانزیستور ها و سیم ها را می سوزاند . منبع تغذیه این مدار توانایی ذوب کردن سیم های نازک و PCB های باریک را دارد .

مرحله بعدی بدست آوردن میزان اتلاف دقیق قطعات است . بدترین حالت اتلاف بار مقاومتی زمانی اتفاق می افتد که 1/2 ولتاژ تغذیه بین ترانزیستور و بار تقسیم شده است . در این حالت ولتاژ 65 ولت است که باعث یک توان آنی در بار و خروجی می شود .  P = V² / R = 65² / 4 = 1056W

این شروع کار است زیرا ما بایدیک محدوده مجاز را در نظر بگیریم . فراموش نکنید که ماکزیمم اتلاف در یک بار راکتیو با اختلاف فاز 45 درجه تقریبا دو برابر حساب می شود ، حدودا 1900W است . اگر ترانزیستور ها بتوانند  در دمای 25 سالم بمانند خیلی خوب است ولی ما نیاز به تحمل بیشتر داریم . ما بین 9 قسمت خروجی تقسیم کردیم که حدود 212 وات به هر کدام خواهد رسید و برای دهمین قسمت هم از راه انداز استفاده شده . توجه کنید که با این همه توان حتما از هدسینگ همراه فن باید استفاده کرد .

ترانزیستور MJ15024/5 و یا MJ21193/4  در بسته بندی های TO-3 می باشند و برای تحمل 250 وات در دمای 25 درجه طراحی شده اند .

ترانزیستور راه انداز مقدماتی MJE340/350 بار گذاری را بر روی VAS یا (voltage amplification stage) کاهش می دهد . با این حال حدود 12 میلی آمپر از طریق VAS ، اتلاف 72 صدم وات می باشد .بنابراین Q4 , Q6 , Q9 و Q10 باید هدسینگ داشته باشند . همچنین Q5 باید تماس حرارتی  با هدسینگ اصلی داشته باشد.

مدار حفاظت کننده ، توان پیک ترانزیستور ها را به حدود 180 وات توسط یک اتصال کوتاه جریان 12 آمپری محدود می سازد . 

شماتیک شماره 1 :(برای وضوح بیشتر روی تصویر زیر کلیک کنید)

مدار آمپلی فایر 1500 وات 4 اهم

بخش منبع تغذیه :

منبع تغذیه مورد نیاز ما کمی بزرگ است . علت آن هم نیاز به یک ترانسفورماتور بسیار بزرگ است . زیرا این ترانسفورماتور حداقل باید 1KVA برای مدل 1.5kw دارد و برای مدل 2KW که صحبت شد نیاز به 1.5kVA دارید. چنین ترانسی در بازار گیر نمی آید و باید سفارش ساخت بدهید . مشکل بعدی فیلتر های خازنی هستند که باید 150 ولت باشند . و ممکن است به این آسانی بدست نیایند .

مشکل بعدی احتمالا پیدا کردن پل دیود 35 آمپری است .

مدار آمپلی فایر 1500 وات 4 اهم

مدار کنترل و حفاظت :

مدار آمپلی فایر 1500 وات 4 اهم

این مدار بعد از رسیدن به دمای 35 درجه فن یا مایع کولینگ را در سیستم روشن می کند . سنسور حرارت می تواند ترانزیستور یا یک دما سنج باشد . 

این مطلب به طور اختصاصی توسط تکنو الکترو نوشته شده است لطفا برای حمایت از ما و قرار گرفتن مطالب مفید بیشتر بعد از کپی برداری منبع را ذکر کنید .

منبع : تکنو الکترو

هشدار های ما را جدی بگیرید :

- این مدار به هیچ وجه آموزشی نیست اگر بار اول است میخواهید آمپلی فایر بسازید به یک 100 وات اکتفا کنید .

- تنها پیچیدن ترانس این آمپلی فایر حدودا 200 هزار تومان هزینه بردار است . هزینه فیلتر های خازنی آن نیز کمتر از این مقدار نیست

- از طرفی کوچکترین اشتباهی در پی سی بی شما باعث سوخت اکثر قطعات شما می شود .

- خطر برق گرفتی آن نیز از موتور های جوش کمتر نیست و منجر به مرگ می شود .

- این پروژه فقط برای سالن های بسیار بزرگ با ساب ووفر های آمپلی ساپورت بسته می شود .

english

The circuit is then ready for those who are not satisfied with any power of sound. As you can see, this circuit is 1500 watts at 4 ohms output impedance is real and for those who are interested in harassing neighbors. But if you think about it for hours, like a wedding ceremony this task pull amplifier is better than you now think a radiator fluid.

we are not responsible. It does not work or burned parts of the circuit problems are not related to us, and we will not answer any questions in this regard.

Many people are asking whether the increased voltage amplifiers can be increased? No need to say in response. The semiconductor can operate up to a certain voltage. For example, in this project the transistor that is able to withstand a voltage of 250 volts are used.

Those little electronic circuit may have to look into why they did not use the Mosfet transistors instead? However, the boost MOSFET MOSFET in itself is very good but the prices are high. Two examples are the horizontal and vertical MOSFETs.Atlaf energy and raise the temperature to which it will be forced to reduce the temperature of the whole class can use Transistor circuit will become more crowded. And many other items that are not included in this discussion. If you're interested in the new Fet Learn more about the Google search English language education books because unfortunately you will not find anything about it.

All too often in this type of amplifier switching power supply is used.

Install the fan and the radiator circuit is necessary because if it's a little difficult and costly to repair damaged transistors because transistors are mostly pot. So either a radiator or a radiator with the use fans to cool theme to use.

In fact, according to our calculations, if you want it to get the full 1500 watts at 110 volts output can be connected to a gang of 8-ohm. As can be derived from the formula:

U2 / R = P

The result is 1512 watts. It lasts for a few seconds until you see the band? I understand you want a speaker 100-watt transformer can view. Now imagine that it is 1500 watts. I agree too horrible to imagine what a powerful subwoofer amplifier we could be installed. Of course you have to have a high end sound. But if you had the money and you can eat like a glass around it by adding the output transistors in parallel ohms to 2 ohms even get together.

Well, we'd better start circuit design:

We know that the power output is 1.5 kW and the output impedance is 4 ohms. Formula U2 / R = P But we need to 77.5V RMS output voltage must be less than this because the output voltage at the output voltage decreases as the value of the emitter resistor is wasted. We need the supply voltage is equal to:

VDC = VRMS * 1.414
VDC = 77.5 * 1.414 = ± 109.6V DC

We have not yet considered, but usually the voltage drop of about 10 volts for voltage drops are placed. To do this we'll use a transformer 220 to 2x90 unloaded ± 130V DC voltage to the circuit.

We consider the final voltage ± 120V supply since even the largest transformer and filter capacitor voltage will drop you. The current requirement is also pretty amazing. By dividing the output voltage of 110 V at 4 ohm 27.5A during the time you will. The rated current of 20 mA at the maximum power of the speaker. You knew anything about amplifiers can be updated in the amplifier. Due to the high current thinking of using the 1.5 mm thick PCB lines out of your head. In general, it is recommended not to use the PCB. The power supply circuit is capable of melting the wires are thin and narrow PCB.

The next step is to obtain the loss of precision parts. The worst case occurs when the resistive load waste half the supply voltage is divided between the transistor and the load. In this case the voltage is 65 volts, which causes an instantaneous power output is the load. P = V ² / R = 65 ² / 4 = 1056W

This is the beginning because we consider Baydyk limit. Do not forget that the maximum loss in a reactive load with a phase difference of 45 degrees, are almost doubled, is about 1900W. If transistors can stay healthy at 25 is pretty good, but we need to have more tolerance. We've split the output between about 212 watts to 9 parts each of which will be used for the tenth part of the driver. Note that this must be accompanied Hdsyng fan should be used.

Transistor MJ15024 / 5 or MJ21193 / 4 TO-3 packages are designed to handle 250 watts at 25 degrees.

Preliminary MJE340/350 load driver transistor on or VAS (voltage amplification stage) decreases. However, about 12 mA from VAS, dissipation is 72 hundredths of a watt. Therefore, Q4, Q6, Q9 and Q10 should be Hdsyng. Thermal contact with the Q5 should be the main Hdsyng.

Circuit protection, to about 180 watts peak power transistors 12 amp current limit by a short circuit.

مدار آمپلی فایر 1500 وات 4 اهم

Powersector:

Wehavealargesupplyrequired.Italsorequires averylargetransformer.Theyshould at least1KVAtransformermodel1.5kwand2KWmodelsthathavebeen talked aboutthe need to1.5kVA.Suchtransdoes notengageinmarketmakingandordershouldhave.The nextproblem isthatthe filtercapacitorshouldbe150volts.Andmayitdo not hold.Readily available.

The next problemwill probablyfind adiodebridgeis35 amps

مدار آمپلی فایر 1500 وات 4 اهم

Circuit Control and Protection

مدار آمپلی فایر 1500 وات 4 اهم
This circuit achieves a temperature of 35 degrees or liquid cooling fan will turn on the system. Temperature sensor can be a transistor or a thermometer.

Our warning seriously:

- The circuit training is by no means the first time you want to create a 100-watt amplifier will suffice.

- Just wrap this amplifier is about 200 $ Trans is costly. It also costs less than the value of the filter capacitor is

- On the other hand the smallest mistake in your PC is the fuel most of your pieces.

- Risk of engine power, it did not lesser, leading to death.

- This project is for a very large hall with a subwoofer and amplifier package is supported.

.

نوع مطلب : مدارهای الکترونیکی، 
برچسب ها : امپلی فایر فوق قدرت، اوج صدا با امپلی فایر قدرت، ساب ووفر، مدار امپلی فایر، باند، Amplifier circuit 1500 watts 4 ohms، Amplifier circuit،
لینک های مرتبط :

یکشنبه 26 شهریور 1396 06:58 ب.ظ
This is a topic that's close to my heart... Many thanks! Exactly where
are your contact details though?
سه شنبه 17 مرداد 1396 02:55 ق.ظ
Hi there! Someone in my Facebook group shared this website with us
so I came to look it over. I'm definitely loving the information. I'm book-marking and will be tweeting this
to my followers! Fantastic blog and great style and design.
دوشنبه 19 تیر 1396 12:15 ب.ظ
Whoa! This blog looks exactly like my old one!
It's on a entirely different subject but it has pretty much the same layout and design. Great
choice of colors!
سه شنبه 6 تیر 1396 08:01 ب.ظ
Glad to be one of several visitors on this amazing site :
D.
یکشنبه 4 تیر 1396 05:32 ب.ظ
These are really wonderful ideas in about blogging.
You have touched some pleasant factors here.

Any way keep up wrinting.
پنجشنبه 21 اردیبهشت 1396 10:21 ب.ظ
Aw, this was an incredibly nice post. Spending some time and actual effort to
generate a good article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and don't seem to get nearly anything done.
سه شنبه 5 اردیبهشت 1396 11:52 ق.ظ
An intriguing discussion is definitely worth comment. There's no doubt that that you ought to write more about this subject matter, it may not be a taboo matter but
typically people do not discuss such topics.
To the next! Best wishes!!
جمعه 25 فروردین 1396 06:36 ب.ظ
Very nice article. I definitely appreciate this website.
Keep it up!
چهارشنبه 23 فروردین 1396 07:39 ب.ظ
Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site?
I'm getting tired of Wordpress because I've had issues with hackers and
I'm looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of
a good platform.
سه شنبه 22 فروردین 1396 03:00 ق.ظ
You actually make it seem so easy with your presentation but
I find this matter to be actually something which I think I would never understand.

It seems too complex and extremely broad for me.
I'm looking forward for your next post, I will try to get the hang of
it!
یکشنبه 20 فروردین 1396 07:57 ب.ظ
Having read this I thought it was extremely enlightening.
I appreciate you spending some time and effort to put this short article together.
I once again find myself personally spending a significant amount of time
both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!
چهارشنبه 24 شهریور 1395 11:01 ق.ظ
ممنون بابت مدار آمپلی که گذاشتی

جدید ترین رویدادهای جامعه الکترونیک
مدارات رایگاه الکترونیکی
فروش پروگرامر AVRاز طریق USB
مقالات الکترونیک و روباتیک

مدیر وبلاگ : mohammad ali shami
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

Powered by ParsTools