E L E C T R O N I C - تشخیص مانع با مادون قرمز

E L E C T R O N I C

پنجشنبه 21 مرداد 1389 :: نویسنده : mohammad ali shami

یکی از مدارات مورد نیاز برای رباتیک ، تشخیص موانع موجود در پیست میباشد.از طریق مدارات وسنسور های مختلفی میتوان این کار را انجام داد که میتوان به سنسور های آلتراسونیک ، مادون قرمز  و… اشاره کرد. البته باید توجه داشت در صورتی که موانع موجود در پیست شما به رنگ مشکی هست و سرعت روبات شما بالا هست بهتر است از مدارات دقیقتر و سنسور دیگری مانند التراسونیک استفاده کنید. در مدار امروز توسط۳ فرستنده مادون قرمز اشعه مادون قرمز به طرف مانع ارسال میشود و با برخورد اشعه با مانع ، در برگشت به طرف مدار توسط سنسور های گیرنده دریافت میشود وشما میتوانید مانع را تشخیص دهید. مدار زیر نمونه اولیه سنسور تشخیص مانع هست البته برای بهتر شدن وبالا رفتن دقت باید روی این مدار کار کنیدبه عنوان مثال اگر شما در پالسی که توسط فرستنده ارسال میشود مانند  کنترل تلویزیون یک موج مدوله شده ارسال شود خیلی به کیفیت و نحوه عملکرد مدار شما تاثیر خواهد داشت.

یک نمونه مدار ساخته شده فاصله یاب مادون قرمز

یک نمونه مدار ساخته شده فاصله یاب مادون قرمز

البته عکس بالا نمونه اولیه ساخته شده مدار هست اما در ادامه مطلب مدار با ۳ فرستنده مادون قرمز و ۲ گیرنده ۳ پایه مادون قرمز هست. نقشه مدار چاپی و فایل پروتل آن به همراه سورس اصلی برنامه در ادامه مطلب آورده شده است.

در ابتدا یه توضیح مختصری در مورد گیرنده های مادون قرمز ۳ پایه را براتون مینویسم نحوه عملکرد این گونه سنسور گیرنده مادون قرمز به این صورت هست که مانند گیرنده های معمولی در ان یک سنسور مادون قرمز وجود دارد اماتوسط یک بخش تقویت کننده سیگنال دریافتی تقویت میشود به صورتی که برد مدار را شما به بالای ۱۰ متر تقویت خواهد کرد جهت کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه کنید.

درضمن این نکته را باید اضافه کنم هر کدام از سنسور های مادون قرمز گیرنده به عنوان مثال سنسور های سری tsop هر کدام فرکانس کاری مشخصی دارند و در صورتی که فرکانس موج فرستنده با فرکانس کاری گیرنده یکسان باشد  عکس العمل نشان میدهد پس در ابتدا به دیتا شیت سنسور خریداری شده مراجعه کنید وفرکانس کاری ان را ببینید و مدارتان را طبق آن تنظیم کنید . در قسمت زیر عکس سری سنسور های مادون قرمز۳ پایه را مشاهده میکنید .درضمن این سنسور ها به چشم پارسی نیز معروف هستند.

نمونه سنسور مادون قرمز 3 پایه -چشم پارسی

نمونه سنسور مادون قرمز ۳ پایه -چشم پارسی

مدار ارئه شده با میروکنترلر atmega8 و به زبان بیسیک برنامه نویسی شده است.

اگر به عکس زیر دقت کنید میبینید که با یک سنسور فرستنده و گیرنده مادون قرمز نیز این گونه مدارات ساخته شده است و کار میکند اما در پروژه ارائه شده در سایت که جهت دانلود قرار داده شده است با توجه به کاربرد مدار که قبلا طراحی شده از ۳ فرستنده مادون قرمز و۲ گیرنده مادون قرمز استفاده شده امااگر فرکانس سنسور های فرستنده را با توجه به فرکانس گیرنده و همچنین به صورت مدوله شده ارسال کنیددر کیفیت  برد مدار بسیار تاثیر مثبت خواهد داشت .

نمونه مدار ساخته شده

نمونه مدار ساخته شده

به عنوان مثال یک نقشه عملی از مداربالا را در عکس زیر ملاحظه میکنید .

یک نمونه مدار عملی

یک نمونه مدار عملی

امیداورم که از این مدار کمال استفاده را ببرید. جهت دیدن عکس های بیشتری از این سری مدارت وسنسور ها لطفا به گالری عکس سایت بخش مدارات وقطعات الکترونیکی مراجعه کنید ویا اینجا کلیک نمائید.

پسورد 
-رمزرمز فایل : www.yazdkit.com

جهت دانلود فایل نقشه مدار چاپی و سورس مدار سنسورفاصله یاب مادون قرمز بر روی عکس زیر کلیک نمائید.

دفعات دانلود 5978

http://yazdkit.com/wp-content/gallery/infera-red/img_3386-full.jpg

منبع:yazdkit

نوع مطلب : مدارهای الکترونیکی، علم الکترونیک، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

یکشنبه 4 تیر 1396 08:01 ب.ظ
I am very happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that
is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.
سه شنبه 2 خرداد 1396 11:03 ق.ظ
I blog quite often and I really appreciate your information. The article has truly peaked my interest.
I am going to book mark your blog and keep checking for new details about once a week.

I opted in for your RSS feed too.
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 06:37 ب.ظ
These are genuinely great ideas in on the topic of blogging.
You have touched some nice things here. Any way keep up wrinting.
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 01:34 ق.ظ
Wonderful goods from you, man. I've understand your stuff previous to and you're just too fantastic.
I actually like what you have acquired here, really like what you are saying and the way in which you
say it. You make it entertaining and you still take care
of to keep it sensible. I can not wait to read far more from you.

This is actually a wonderful website.
چهارشنبه 6 اردیبهشت 1396 09:09 ب.ظ
It's an amazing post designed for all the online visitors; they will take advantage
from it I am sure.
دوشنبه 28 فروردین 1396 04:18 ب.ظ
This design is spectacular! You certainly know how to keep a reader amused.

Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog
(well, almost...HaHa!) Excellent job. I really
enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
Too cool!
چهارشنبه 23 فروردین 1396 09:30 ب.ظ
Hey just wanted to give you a quick heads up and let you
know a few of the images aren't loading properly. I'm not sure
why but I think its a linking issue. I've tried it in two different web
browsers and both show the same results.
یکشنبه 20 فروردین 1396 06:09 ب.ظ
Hello to every one, since I am truly eager of reading this web site's
post to be updated on a regular basis. It consists of fastidious data.
شنبه 5 فروردین 1391 01:52 ب.ظ
بلاگ باحالی داری.به منم سر بزن

جدید ترین رویدادهای جامعه الکترونیک
مدارات رایگاه الکترونیکی
فروش پروگرامر AVRاز طریق USB
مقالات الکترونیک و روباتیک

مدیر وبلاگ : mohammad ali shami
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

Powered by ParsTools