E L E C T R O N I C - سنسور های Ultra Sonic

E L E C T R O N I C

یکشنبه 24 مرداد 1389 :: نویسنده : mohammad ali shami
http://www.futurlec.com.au/images/US1240.jpg
سنسور های فرا صوت یا همان Ultra Sonic از سری سنسور هایی هستند که برای اندازه گیری فاصله از آنها استفاده می شود. این سنسور ها با فرکانس فرا صوت کار می کنند و فرکانس مورد استفاده در این سنسور ها معمولا 40- 60 کیلو هرتز می باشد که خارج از بازه شنوایی انسان می باشد.
با غرق شدن کشتی تایتانیک دانشمندان به این فکر افتادند که راهی پیدا کنند تا ملوانان کشتی ها بتوانند در زمانهایی که دید کافی وجود ندارد سخره های جلوی کشتی را ببینند.
پس از سعی و تلاش دانشمندان، نهایتا آقای L F Richartson  با الهام گرفتن از خفاش ها موفق به استفاده از امواج فرا صوت شد و توانست با استفاده از این امواج فاصله مانع را تشخیص دهد.

این سنسورها امروزه در زندگی روزمره انسانها و همچنین روبات ها نقش مهمی را ایفا میکنند. همگی از کاربرد های این سنسور ها در دزدگیر اتومبیل ها و همچنین کاربرد آنها در عقب ماشین ها به عنوان هشدار دهنده دنده عقب، اطلاع داریم. همچنی در انواع روبات ها نظیر Maze و Darpa و بسیاری از روباتهای دیگر این سنسور ها کاربرد بسیار زیادی دارند.
این سنسور ها از دو قسمت فرستنده و گیرنده تشکیل شده است. نحوه کار این سنسور ها عموما به این صورت است که دو سنسور در کنار هم و در راستای یکدیگر قرار می گیرند. قسمت فرستنده سنسور امواج را ارسال می کند و در صورتی که مانعی در مقابل سنسور باشد امواج با آن برخورد کرده و منعکس خواهند شد. سنسور گیرنده به فرکانس این امواج حساس می باشد و سریعا امواج رفلکت داده شده را دریافت می کند. با اندازه گیری زمان بین فرستادن سیگنال و دریافت سیگنال و باتوجه به سرعت صوت در هوا می توان فاصله مانع تا سنسور را محاسبه کرد. فرمول محاسبه این فاصله به صورت زیر می باشد :
برای استفاده از این سنسور ها باید قسمت فرستنده آن را با فرکانس 40KHz تحریک کنید تا امواج قابل دریافت توسط گیرنده تولید شود. برای این کار نیاز به مدار نسبتا ساده ای دارید که به صورت ماژول و با قیمت مناسب در بازار موجود می باشد. فقط کافی است سنسور فرستنده را به یکی از پین های خروجی میکرو وصل کنید و قسمت گیرنده را به یکی از پایه های وقفه خارجی میکرو.
با SET کردن پین مربوط به فرستنده، امواج ارسال می شوند و بلافاصله باید تایمر Config شده مربوطه را نیز Start کنید. در روتین مربوط به وقفه خارجی نیز باید تایمر را Stop کنید و تعداد شمارش تایمر را اندازه گرفته و آن را به زمان تبدیل کنید تا بتوانید با استفاده از فرمول فوق فاصله را به دست آورید.
توجه داشته باشید که Config تایمر باید به گونه ای باشد که هم دقت کافی داشته باشد و هم قبل از رسیدن سیگنال سر ریز نشود. کالیبر دقیق تایمر با چند بار آزمایش و خطا میسر خواهد شد.

منبع:aiperl

نوع مطلب : روباتیک، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

دوشنبه 16 مرداد 1396 03:06 ب.ظ
Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I've been trying
for a while but I never seem to get there! Cheers
دوشنبه 4 اردیبهشت 1396 04:49 ق.ظ
Hey There. I discovered your weblog the usage of msn. That is an extremely neatly written article.
I will be sure to bookmark it and come back to read more
of your helpful information. Thanks for the post. I'll certainly return.
سه شنبه 29 فروردین 1396 09:11 ق.ظ
Hurrah, that's what I was exploring for, what a information! existing here at this
weblog, thanks admin of this web page.
جمعه 25 فروردین 1396 09:22 ب.ظ
Every weekend i used to go to see this web site, for
the reason that i wish for enjoyment, as this this web site conations actually fastidious funny
data too.
شنبه 19 فروردین 1396 02:11 ب.ظ
I am in fact thankful to the holder of this site who has shared this
enormous article at here.
جمعه 18 فروردین 1396 03:22 ب.ظ
Hey There. I discovered your blog the use of msn. That is a really smartly written article.

I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info.

Thank you for the post. I will certainly return.
جمعه 11 فروردین 1396 04:08 ب.ظ
If some one needs expert view on the topic of blogging afterward i advise him/her to pay a visit this webpage, Keep
up the nice work.

جدید ترین رویدادهای جامعه الکترونیک
مدارات رایگاه الکترونیکی
فروش پروگرامر AVRاز طریق USB
مقالات الکترونیک و روباتیک

مدیر وبلاگ : mohammad ali shami
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

Powered by ParsTools